Соопштенија

Николовски во дводневна посета на Хрватска, Северна Македонија за прв пат земја партнер на „Пролетниот Бјеловарски саем 2023“

24.03.2023

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, заедно со директорот на Платежната агенција Никица Бачовски, е во дводневна работна посета на Република Хрватска. Во рамките на посетата одржана е средба со министерката за земјоделство на Република Хрватска, Марија Вучковиќ и директорот на хрватската Платежна агенција Антун Вујиќ. На средбата е разговарано за зголемување на трговската размена помеѓу нашите пријателски земји и за ефикасно искористување на европските фондов...

Прочитај повеќе >

Теренската кампања денеска продолжи во полошкиот регион, остварени средби со земјоделци и мали производители од Гостивар, Тетово и Врапчиште

22.03.2023

Тимовите од МЗШВ, АФПЗРР, АПРЗ и АХВ, заедно со вработените во подрачните единици, денеска во рамките на теренската кампања за подобра информираност на земјоделците, посетија неколку локации и одржаа средби со земјоделци и мали производители на храна од полошкиот регион. Од почетокот на месецов континуирано се одржуваат темелни информативни средби, на кои детално се објаснуваат постапките за аплицирање на јавните повици кои се во тек, за грантови до 10.000 евра. Во моментов течат три јавни пови...

Прочитај повеќе >Информации поврзани со националниот план за производство на храна


01.07.2022

Николовски: Ги золемуваме површините под житни култури - Склучуваме рекордни 258 нови договори за закуп на земјоделско земјиште

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски од Свети Николе започна со доделување на договорите за закуп на државно земјоделско земјиште над 3 хектари за обработка на житни култури.

Распишаниот јавен оглас беше распореден во 14 региони низ државата и на располагање нудеше земјоделска површина од 5.722 хектари. Овој јавен ...

Прочитај повеќе >

28.06.2022

Го поттикнуваме домашното производство на храна – Само неделава се исплатени 100 милиони денари финансиска поддршка за земјоделците

Во услови на светска криза која директно ја погодува и нашата земја, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) навремено креираше мерки за поддршка на земјоделците во широк консултативен процес со земјоделците, нивните здруженија и земјоделските експерти.

Како резултат на тоа, во текот на месец април 2022 година од страна на Владата беше усво...

Прочитај повеќе >

10.05.2022

Николовски од живинарската фарма „Шест Браќа“: Исплатени 68.5 милиони денари поддршка за живинарството од Интервентниот фонд

Во рамките на теренската кампања со која ги доближуваме мерките од Националниот план за производство на храна до секој земјоделец, денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски и државниот советник за рурален развој, Трајан Димковски, ја посетија живинарската фарма „Шест Браќа&l...

Прочитај повеќе >


Јавни Огласи

REQUEST FOR EXPRESSIONS OF INTEREST INDIVIDUAL CONSULTANT

23.03.2023

REQUEST FOR EXPRESSIONS OF INTEREST INDIVIDUAL CONSULTANT  THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA AGRICULTURE MODERNIZATION PROJECT (AMP) Loan No.: 9037-MK   Assignment Title: Procurement Specialist Reference No. (as per Procurement Plan): AMP/IC/3.2-1   The Ministry of Agriculture, Forestry and Water Economy (MAFWE) has received financing from the World Bank toward the cost of the Agriculture Modernization Project and intends to apply part of the proceeds for consulting servic...

Прочитај повеќе >

ЈАВЕН КОНКУРС за давател на јавни услуги спроведување на мерки и активности од Програмата за заштита на биолошката разновидност во сточарството од 2018 до 2024 година за 2023 година

22.03.2023

Врз основа на член 60–б од Законот за сточарството (,,Службен весник на РМ” бр. 07/08, 116/10, 23/13,149/15 и 39/16 и ,,Службен весник на РСМ” бр.122/21), Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство обjавува  ЈАВЕН КОНКУРС за давател  на јавни услуги спроведување на мерки и активности од Програмата за заштита на биолошката разновидност во сточарството од 2018 до 2024 година за 2023 година. ...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици