Lajm


Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Arjanit Hoxha, sot në Strugë, së bashku me Ministrin e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural të Republikës së Shqipërisë, Bledi Çuçi,, nënshkruan Marrëveshjen për menaxhim të përbashkët të qëndrueshëm të peshkimit në Liqenin e Ohrit dhe Prespës dhe avancimit të mëtejshëm të përpjekjeve tona për integrim në BE.


Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Arjanit Hoxha, së bashku me kryetarin e Komunës së Prilepit, Ilija Jovanoski dhe drejtorin e "Tutunski Kombinat SH.A Prilep", Kire Stankoski inspektuan aktivitetet e grumbullimit në një nga pikat e grumbullimit në kombinat.


Në seancën e sotme të Qeverisë së Maqedonisë së Veriut janë aprovuar 900 milion denarë, mjete shtesë për Programin për mbështetje financiare në bujqësi për vitin 2020. Këto fonde do të përdoren për të paguar detyrimet e prapambetura nga Programi për mbështetjen financiare në bujqësi për vitin 2019 edhe atë për:Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Arjanit Hoxha sot vizitoi komunën e Dolnenit, ku mori pjesë në përurimin e hapjes së njësisë rajonale të MBPEU në këtë komunë.


Sot, ministri i bujqësisë, pylltarisë dhe ekonomisë së ujërave, Arjanit Hoxha zhvilloi një takim me kreun e Delegacionit të BE, David Geer dhe me udhëheqësin e Departamentit të operacioneve, Stephen Hudolin.