Lajmërime


Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave njofton fermerët se në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut  është dorëzuar kërkesë për ndryshimin e Programit dhe të Dekretit për mbështetje financiare në bujqësi, me të cilën do të shtyhet afati për aplikim për subvencione. deri më 30 qershor. Meqë të gjitha institucionet kanë dhënë opinion pozitiv, presim që amendamenti të miratohet në seancën e ardhshme të qeverisë.


Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujit Ljupçoo Nikolovski, gjatë vizitës së punës në Bruksel, së bashku me drejtorin e Agjencisë së Pagesave Nikica Bachovski, takuan komisionerin e BE-së për Bujqësi Janusz Wojciechowski dhe drejtorin e Drejtorisë për Bujqësi dhe Zhvillim Rural në Wollfrang Brushter në komisionin Europian.


“Përkrahja për fermerin maqedonas nuk ka ngjyrë partiake. Gjithmonë dhe sidomos në kohë krize të tilla duhet të bashkohemi dhe t'u japim përparësi kërkesave të fermerëve dhe jo dëshirës së zhveshur për pushtet. Apeloj në emrin tim si ministër dhe në emër të fermerëve dhe familjeve të tyre deputetëve: “Ligjet për mbështetje konkrete për fermerët nuk duhet të bllokohen asnjëherë, e as  për shkak të mosmarrëveshjeve politike”, tha ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujit, Ljupço. Nikollovski në një konferencë për media.


Sot, në Shkollën në Parkun e Qytetit, Shkup, Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave organizoi manifestim me rastin e dhënies së kontratave të verës për mbështetje financiare për kantinat e vogla të verës. Aktiviteti u ndoq nga kantina të vogla familjare të regjistruara në Regjistrin e Prodhuesve të Verës, të cilat prezantuan markat e tyre të verërave për mysafirët dhe vizitorët e parkut. Të gjithë të pranishmit patën mundësinë të shijojnë deguston e verërave maqedonase dhe të njihen me masat dhe politikat e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave.


Sot në ambientet e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujit u shpërndanë kontratat për furnizim e sistemeve moderne të ujitjes, ndërtimin e puseve dhe aktivitete tjera të ujërave sipërfaqësore. Në këtë event morën pjesë kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski, ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujit, Ljupço Nikolovski, zëvendësministri Abdylshyqyr Abedini, sekretari i shtetit Rexhail Ismaili, drejtor i Agjencisë për Zhvillim dhe Financa Bujqësore. dhe zëvendës drejtori Abdullah Ramzi.