Lajm


Një delegacion qeveritar i udhëhequr nga Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Arjanit Hoxha dhe Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Naser Nuredini, sot në Ankara realizuan takim pune me Ministrin e Bujqësisë dhe Pylltarisë të Republikës së Turqisë Bekim Pakdemirli.

Në kuadër të kësaj vizite, janë nënshkruar dy memorandume bashkëpunimi midis Qeverisë së Maqedonisë së Veriut dhe Turqisë në fushën e menaxhimit të ujërave dhe pyjeve, si dhe një Marrëveshje për bashkëpunim në fushën e politikës veterinare dhe sigurisë ushqimore.


Në sallën e ndërtesës komunale në Prilep, dje pasdite, Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Arjanit Hoxha, realizoi takim me Këshillin Inicues të prodhuesve të pakënaqur të duhanit dhe me Unionin e Shoqatave të Duhanit.


Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Arjanit Hoxha, së bashku me Drejtorin e Inspektoratit Shtetëror për Bujqësi Zoran Sapuriq, realizuan sot takim pune me Unionin e Shoqatave të Duhanit, me Këshillin Nismëtar të prodhuesve të pakënaqur të duhanit dhe me përfaqësuesit e kompanive grumbulluese.

Është arritur marrëveshje e përbashkët për t'i dhënë fund protestave. 


Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Arjanit Hoxha, sot realizoi konferencë për shtyp në sallën e madhe të MBPEU-së, me rastin e prokurimit të pajisjeve të reja personale mbrojtëse për nevojat e Policisë Pyjore.


Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujrave, Arjanit Hoxha, së bashku me Kryetarin e Komunës së Prilepit, Ilija Jovanoski dhe Drejtorin e Inspektoratit Shtetëror për Bujqësi, Zoran Sapuriq, realizuan sot një takim në Prilep me Këshillin Inicues të prodhuesve të  pakënaqur të duhanit dhe Unionit të Shoqatave të Duhanit.