Lajm


Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, në lidhje me ndërtimin e fermës blektorale "Tokë e artë", tha se është një kontribut në zhvillimin ekonomik lokal të komunës së Prilepit dhe rrethinës së saj duke rritur numrin e të punësuarve, duke promovuar ekonominë lokale në familje dhe pjesën e tregut në afërsinë me standardet më të larta botërore për prodhimin e sigurt të ushqimit, duke përmbushur kërkesat e klientëve.


Agjencia për Mbështetje Financiare e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural sot pagoi gjithsej 137.3 milion denarë në llogaritë e 1,566 subjekteve për masën "Pagesa direkte për mollë të prodhuara dhe dorëzuara tek blerësi i regjistruar


Nesër në zyrat e të Ardhurave Publike do të fillojë të paguhet rimbursimi i taksës së të ardhurave personale për fermerët. Në konferencën e sotme të përbashkët për shtyp, Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Traian Dimkovski dhe Drejtoresha e DAP, Sanja Lukarevska, deklaruan se në bazë të kësaj, deri në fund të vitit do të paguhen  80 milion denarë për rreth 17,000 fermerë.


Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski vizitoi kompaninë "NIKSI" nga Kumanova, që është një tjetër histori suksesi e kompanive vendase që përfitojnë nga programi IPARD.


Punonjësit e administratës publike dhe nëpunësit në Qytetin e Shkupit implementuan sot aksionin "Administrata pastron me organizatën qytetare 'Mos u bëj mbeturinë".