Новости


 

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, денеска во Струга, заедно со министерот за земјоделство и рурален развој на Република Албанија, Бледи Чучи,  ја потпишаа Спогодбата за заедничко одржливо управување со риболовот на Охридското и Преспанското Езеро и наше понатамошно  унапредување на напорите за интеграција во ЕУ.

Оваа Спогодба беше подготвена за институционализирање на заедничката заложба на двете крајбрежни земји - Република Северна Македонија и Република Албанија.

 


Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, заедно со градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски и директорот на Тутунски Комбинат АД Прилеп, Кире Станкоски извршија увид во текот на активностите за откуп, на еден од откупните пунктови на комбинатот.


На денешната седница на Владата на МКД се одобрија 900 милиони денари, дополнителни финансиски средства за Програмата за финансиска поддршка во земјоделството за 2020 година. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа денеска беше во посета на Општина Долнени каде што соопшти дека за прв пат, жителите на оваа општина ќе добијат Подрачна единица на МЗШВ.


Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа одржа состанок со Шефот на Делегацијата на ЕУ Дејвид Гир и Раководителот на секторот за операции Штефен Худолин.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици