Новости


Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, беа во посета на Струмичкиот регион од каде што информираа за започнувањето на распределбата на картичките за новите корисници на зелена нафта.

Преку подрачните единици на МЗШВ,  ќе се поделат новите картички во сите региони во државата.


Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, беше во Кочани, градот познат по производството на еден од нашите светски познати македонски брендови, оризот.


Денеска во Кавадарци, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски во присуство на директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Зоран Шапуриќ, им ги врачи решенијата за упис во регистерот на производители на вино на дел од членовите на здружението Тиквешки семејни винарии, кои пред неколку дена ги поднесоа своите барања со потребната документација, во Архивата на МЗШВ.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопантсво Трајан Димковски и директорот на Управата за хидрометеоролошки работи Ивица Тодоровски денеска беа во посета на Општина Ресен и преспанскиот регион.

Министерот ги информираше земјоделците дека, МЗШВ вчера доби нова согласност за набавка на пластични гајби наменети за берба, складирање и транспорт на овошје, што е од особено значење за производителите на јаболка, бидејќи значително ќе им биде олесната работата. Средставата за оваа набавка се обезбедени преку ИПАРД Програмата, Мерка 1- инвестиции во основни средства на земјоделски стопанства.


Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, беше во посета на селото Буково во Битолскиот регион, каде што се одгледува познатата сорта на Буковска пиперка.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици