Zëvendësministri Abedini vizitoi kompaninë Vezë Sharri dhe Lecker

17.1.2023 17:00:00


Sot patëm nderin të bëjmë vizitën e një ndër kompanive më të mëdha dhe më të suksesshme biznesi, fermën e pulave Vezë Sharri në fshatin Trebosh të Tetovës në krye me Arben Abdurrahmani dhe familjen e tij. Ata kanë investuar plot 20 vite përkushtim, punë dhe këmbëngulje në biznesin e tyre me prodhimin e mbi 30 milionë vezëve në vit.Ai është gjithashtu pronar i kompanisë Lecker, e cila prodhon 5 ton produkte të mishit në ditë.

Si përfitues i #IPARD-it, Arben Abdurrahmani llogaritet ndër ata prodhues që shpenzuan fondet për blerjen e pajisjeve dhe modernizimin e prodhimit të tyre. Kompania Vezë Sharri që vizituam sot janë shembull i përdorimit të masave që ne ofrojmë si mbështetje për ekonominë dhe për rritjen e prodhimit vendas.➡️Sipas programit kombëtar për zhvillim në bujqësi dhe zhvillim rural, e rritëm edhe masën për pagesë direkte për pulat vezore të amortizuara të therura në thertore të regjistruara, nga 80 në 120 denarë për pulë të therur.➡️Ne si ministri, jemi maksimalisht të përkushtuar për përmirësimin e standardit jetësor të qytetarëve, por edhe të kompanive të vendit tonë.Poashtu lëvdata të përzemërta për mikpritjen nga përgjegjësi për prodhim në biogas centralin Elektro Sharri ing. Bujamin Sheapi.

Share