Трипуновски на средба со вицепремиерот Љупчо Димовски

04.07.2024 14:30:00


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски одржа работна средба со вицепремиерот и министер за политички систем Љупчо Димовски.
На средбата се разговараше за сите актуелни состојби во македонското земјоделство за кои свое видување даде Љупчо Димовски кој одлично го поснава овој ресор бидејќи во минатото тој беше министер токму на ова Министерство.
Одличната соработка ќе продолжи и во идина и заедно Министерството и Владата посветено ќе работат на подобрување на условите за македонските земјоделци, но и на модернизирање на земјоделскиот сектор во Македонија.

Share


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици