Средба со претседателот на Стопанска Комора на Северо-Западна Македонија, г.Неби Хоџа

18.09.2020 11:00:00


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, оствари средба со претседателот на Стопанска Комора на Северо-Западна Македонија, г.Неби Хоџа.
На средбата г.Неби Хоџа ги презентираше проблемите и тешкотиите со кои се соочуваат со приватните бизниси, особено во секторот земјоделство, барајќи да се направат реформи со кои ќе се овозможи рамноправен рурален развој.
Министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство г.Хоџа вети дека МЗШВ ке биде партнер во унапрендувањето на сите процеси, како унапредување на програмите за развој на земјоделството и агротуризам, придонесувајќи во зајакнување на националните програми како и на ИПАРД програмата.

Share


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици