Соопштенија

Трипуновски: Доделени 56 договори за поддршка на локални настани и саеми

05.07.2024

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски денеска 05.07.2024 година додели 56 договори за поддршка на локални настани и саеми.   - Од 2008 година, нашата посветеност за поддршка на локални настани и саеми неверојатно порасна. Она што започна со еден корисник сега се прошири на 56 одобрени договори, покажувајќи ја различноста и богатството на македонските земјоделски традиции. - изјави Трипуновски.   Некои од локалните манифестации имаат ...

Прочитај повеќе >

Трипуновски на средба со Оливер Миланов, директор на Агенција за храна и ветеринарство

04.07.2024

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски денеска одржа работна средба со новоизбраниот директор на Агенција за храна и ветеринарство Оливер Миланов. На средбата е разговарано за потребата за дигитална транформација на Агенцијата се со цел подобра и побрза комуникација, подобрување на квалитетот на услугите и зголемена транспарентност, бидејќи македонските граѓани заслужуваат да знаат каква храна конзумираат. Само со посветена и сериозна работа ќе ја вратиме...

Прочитај повеќе >
Јавни Огласи

ЈАВЕН ОГЛАС БР. 04/2024 за вработување на определено време до траење на Проектна единица за имплементација на програмата за наводнување на РСМ

05.07.2024

Врз основа на Известувањето за итност од ангажирање на експерти за Програма за наводнување на Република Северна Македонија од Управата за водостопанство со број 102-2890/1 од 27.02.2024 година  и врз основа на член 22 од Законот за работни односи („Службен весник на Република Македонија“ бр. 62/05, 106/08, 161/08, 114/09, 130/09, 50/10, 52/10, 124/10, 47/11, 11/12, 39/12, 13/13, 25/13, 170/13, 187/13, 113/14, 20/15, 33/15, 72/15, 129/15, 27/16, 120/18 и „Службен весни...

Прочитај повеќе >

REQUEST FOR EXPRESSIONS OF INTEREST (CONSULTING SERVICES – FIRMS SELECTION)

12.06.2024

REQUEST FOR EXPRESSIONS OF INTEREST (CONSULTING SERVICES – FIRMS SELECTION)  Republic of North Macedonia Ministry of Agriculture, Forestry and Water Economy AGRICULTURE MODERNIZATION PROJECT Loan No.: 9037 – MK Reference No. AMP-CS-QCBS-SC1.2-4 Assignment Title: Consulting Services for Supervision of civil works for Construction and installation of Equipment in the 2 (Two) newly build Collection and Conditioning Centers in Strumica and Resen   The Ministry of Agri...

Прочитај повеќе >
Новости

Бабовски: Овошјето и зеленчукот се безбедни, ширење лажна паника е кривично дело

05.06.2023

Краставица, млад кромид, пиперка и домат – сите овие зеленчуци се безбедни за јадење, тврди директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Николче Бабовски.  На денешната прес-конференција директорот Бабовски ги негираше обвинувањата од Цветан Трипуновски, претседател на Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство во ВМРО-ДПМНЕ, кој рече дека при контрола на овие зеленчуци имало зголемено присуство на пестициди. Бабовски рече: „За жал, некој се декларира како демо...

Прочитај повеќе >

Отворен првиот ЈАВЕН ПОВИК за новата мерка Бизнис план во земјоделството

11.05.2023

Oбјавен првиот јавен повик за Mерката „Инвестиции во модернизација на земјоделските стопанствa“ или популарно наречена мерка „Бизнис план“ од Програмата за рурален развој, која ја воведовме за прв пат како дел од најголемата земјоделска реформа.  Повеќе за јавниот повик, деталите, начините и критериумите за аплицирање може да ги прочитате во документите во прилог.   ...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици