Соопштенија

Николовски: Ве поканувам на 7 октомври на вториот саем за храна и пијалоци Вкуси ја традицијата, заедно да ги вкусиме убавите производи од нашите успешни мали производители на храна и пијалоци

30.09.2023

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денес од градскиот парк во Скопје го најави вториот Национаел саем за храна и пиајлоци – Вкуси ја традицијата, кој оваа година ќе се одржи на 7 октомври со почеток од 11 часот во градскиот парк Скопје. Националниот саем за храна и пијалоци – Вкуси ја традицијата е во заедничка организација на министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Слоу Фуд Македонија, поддржан од Германското друштво за меѓ...

Прочитај повеќе >

Министерот Николовски и генералот на Националната гарда на Вермонт во посета на винаријата ИМАКО

28.09.2023

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска беше домаќин на генералот на Националната гарда на Вермонт, Григориј Најт, со кого заедно ја посетија винаријата ИМАКО. Северна Македонија и Вермонт имаат добра соработка, која беше потврдена уште при постатата во мај месец оваа година на министерот Николовски во Вермонт. При тогашната официјалната посета беше договорена соработка меѓу двете земји во делот на младите, како и можност за пласман на македонското вино....

Прочитај повеќе >
Јавни Огласи

Оглас за специфична набавка Барање за прибирање понуди за неконсултантски услуги (БПП)

21.09.2023

Нарачател: Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) Проект: Проект за модернизација на земјоделството Наслов на Договорот: Набавка на неконсултантски услуги за подобрување на квалитетот на податоците за земјоделско земјиште во државна сопственост - поделба на парцели во сосопственост Држава: Република Северна Македонија Заем бр.: 9037-MK БПП бр.: AMP-TS-БПП-C2.2-1 Oбјавено на: 21.09.2023 година 1. Владата на Република Северна Македонија доби финансирање од Светска б...

Прочитај повеќе >

Јавен повик за доставување на барања за користење на средства по мерка 1 и мерка 7 од ИПАРД 3 програмата

01.09.2023

Објавен е првиот јавен повик од ИПАРД 3 програмата за доставување на барање за користење на средства по мерка1 – Инвестиции во основни средства на земјоделски стопанства и мерка 7 - Диверзификација на фарми и развој на бизниси. Вкупната вредност за инвестиции која на располагање се става со приот јавен повик за двете мерки изнесува 30 милиони евра.  Корисникот треба да пополни и поднесе Барање за користење средства од ИПАРД Програмата 2021-2027 за поединечна мерка, Деловен План ...

Прочитај повеќе >
Новости

Бабовски: Овошјето и зеленчукот се безбедни, ширење лажна паника е кривично дело

05.06.2023

Краставица, млад кромид, пиперка и домат – сите овие зеленчуци се безбедни за јадење, тврди директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Николче Бабовски.  На денешната прес-конференција директорот Бабовски ги негираше обвинувањата од Цветан Трипуновски, претседател на Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство во ВМРО-ДПМНЕ, кој рече дека при контрола на овие зеленчуци имало зголемено присуство на пестициди. Бабовски рече: „За жал, некој се декларира како демо...

Прочитај повеќе >

Отворен првиот ЈАВЕН ПОВИК за новата мерка Бизнис план во земјоделството

11.05.2023

Oбјавен првиот јавен повик за Mерката „Инвестиции во модернизација на земјоделските стопанствa“ или популарно наречена мерка „Бизнис план“ од Програмата за рурален развој, која ја воведовме за прв пат како дел од најголемата земјоделска реформа.  Повеќе за јавниот повик, деталите, начините и критериумите за аплицирање може да ги прочитате во документите во прилог.   ...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици