Соопштенија

Министерот Николовски ќе учествува на регионалната конференција Grow up во Копаоник

31.05.2023

Почитувани, Ве информираме дека министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски ќе учествува на регионалната конференција Grow up, која во рамки на иницијативата Отворен Балкан се одржува од 31 мај до 01 јуни 2023 година во Копаоник, Република Србија. Министерот Николовски заедно со министерката за земјоделство на Република Србија, Јелена Танасковиќ ќе имаат свои обраќања на конференцијата на тема "Регионална поврзаност како можност за развој"....

Прочитај повеќе >

Аплицирај за субвенции 2023

30.05.2023

Во тек е поднесувањето на барањата за директни плаќања по програмата за финансиска поддршка во земјоделството 2023.Земјоделците ги потсетуваме дека рокот за електорнското аплицирање е отворен до 30 јуни.Апликациите може да се поднесат електронски преку порталот  https://e-subvencii.ipardpa.gov.mk/perun/index.html  или директно во канцелариите на подрачните единици при Министерството....

Прочитај повеќе >
Јавни Огласи

Јавен оглас за ангажирање на практиканти број 02/2023

31.05.2023

Врз основа на член 11 од Законот за административни службеници (,,Службен весник на РМ,, број 27/2014, 199/2014, 48/2015, 154/2015, 05/2016, 142/2016, 11/2018 и ,,Службен весник на РСМ,, број 275/2019, 14/2020, 215/2021 и 99/2022),  а во врска со член 7 став (1) од Законот за практикантство (“Службен весник на Република Северна Македонија” број 98/2019 и 103/2021) и Јавниот оглас за ангажирање практиканти во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство број 02/2023...

Прочитај повеќе >

ЈАВЕН ПОВИК за прибирање на барања за финансиска поддршка за микро земјоделски производители на алкохолни пијалаци од Програмата за финансирање на микро земјоделски производители на вино и алкохолни пијалаци за 2023 година

29.05.2023

Согласно програмата за финансирање на микро земјоделски производители на вино и алкохолни пијалаци за 2023 година („Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 32 /23), Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство објавува ЈАВЕН ПОВИК за прибирање на барања за финансиска поддршка за микро земјоделски производители на алкохолни пијалаци од Програмата за финансирање на микро земјоделски производители на вино и алкохолни пијалаци за 2023 година. Повеќе за јавниот по...

Прочитај повеќе >
Новости

Отворен првиот ЈАВЕН ПОВИК за новата мерка Бизнис план во земјоделството

11.05.2023

Oбјавен првиот јавен повик за Mерката „Инвестиции во модернизација на земјоделските стопанствa“ или популарно наречена мерка „Бизнис план“ од Програмата за рурален развој, која ја воведовме за прв пат како дел од најголемата земјоделска реформа.  Повеќе за јавниот повик, деталите, начините и критериумите за аплицирање може да ги прочитате во документите во прилог.   ...

Прочитај повеќе >

Со поддршка од Светска Банка презентиран извештајот „Зелен развој на секторот земјоделство“

08.05.2023

Во организација на Светска Банка и Министерството за земјоделство, шумарство и водостопнатсво, денеска во Скопје се одржа настан на кој беше промовиран извештајот „Зелен развој на секторот земјоделство во Република Северна Македонија“ кој ги презентира потенцијалите на македонскиот земјоделски сектор и ги истражува неопходните активности што треба да се преземат за успешен зелен развој. На настанот присуствуваа претставници на Светска банка, Европската Унија, државните институции, а...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици