Соопштенија

Николовски и Оздемир учествуваа на првиот академски час на Факултетот за земјоделски науки и храна, Скопје

03.10.2023

Во рамките на посетата на делегација од германското министерство за храна и земјоделство и амбасадата на Сојузна Република Германија во Северна Македонија, денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство  Љупчо Николовски, заедно со Сојузниот министер за земјоделство и храна на Германија, Џем Оздемир и германската амбасадорка Н.Е Петра Дрекслер, учествуваа на првиот академски час, за студентите од Факултетот за земјоделски науки и храна, Скопје. Министрите Ник...

Прочитај повеќе >

Билателарна средба помеѓу министерот Николовски и Сојузниот министер за храна и земјоделство на Германија, Џем Оздемир

03.10.2023

Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, имаше чест да биде домаќин на Сојузниот министер за земјоделство и храна на Сојузна Република Германија, Џем Оздемир. Ваква посета од федерален министер за земјоделство се случува за прв пат после повеќе децении, од осамостојувањето на Северна Македонија и далеку пред тоа. Претставници на германското Министерство за храна и земјоделство, предводени од Сојузниот Министер, Оздемир, денеска се во ...

Прочитај повеќе >
Јавни Огласи

Оглас за специфична набавка Барање за прибирање понуди за неконсултантски услуги (БПП)

21.09.2023

Нарачател: Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) Проект: Проект за модернизација на земјоделството Наслов на Договорот: Набавка на неконсултантски услуги за подобрување на квалитетот на податоците за земјоделско земјиште во државна сопственост - поделба на парцели во сосопственост Држава: Република Северна Македонија Заем бр.: 9037-MK БПП бр.: AMP-TS-БПП-C2.2-1 Oбјавено на: 21.09.2023 година 1. Владата на Република Северна Македонија доби финансирање од Светска б...

Прочитај повеќе >

Јавен повик за доставување на барања за користење на средства по мерка 1 и мерка 7 од ИПАРД 3 програмата

01.09.2023

Објавен е првиот јавен повик од ИПАРД 3 програмата за доставување на барање за користење на средства по мерка1 – Инвестиции во основни средства на земјоделски стопанства и мерка 7 - Диверзификација на фарми и развој на бизниси. Вкупната вредност за инвестиции која на располагање се става со приот јавен повик за двете мерки изнесува 30 милиони евра.  Корисникот треба да пополни и поднесе Барање за користење средства од ИПАРД Програмата 2021-2027 за поединечна мерка, Деловен План ...

Прочитај повеќе >
Новости

Бабовски: Овошјето и зеленчукот се безбедни, ширење лажна паника е кривично дело

05.06.2023

Краставица, млад кромид, пиперка и домат – сите овие зеленчуци се безбедни за јадење, тврди директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Николче Бабовски.  На денешната прес-конференција директорот Бабовски ги негираше обвинувањата од Цветан Трипуновски, претседател на Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство во ВМРО-ДПМНЕ, кој рече дека при контрола на овие зеленчуци имало зголемено присуство на пестициди. Бабовски рече: „За жал, некој се декларира како демо...

Прочитај повеќе >

Отворен првиот ЈАВЕН ПОВИК за новата мерка Бизнис план во земјоделството

11.05.2023

Oбјавен првиот јавен повик за Mерката „Инвестиции во модернизација на земјоделските стопанствa“ или популарно наречена мерка „Бизнис план“ од Програмата за рурален развој, која ја воведовме за прв пат како дел од најголемата земјоделска реформа.  Повеќе за јавниот повик, деталите, начините и критериумите за аплицирање може да ги прочитате во документите во прилог.   ...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици