Љупчо Николовски

Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство

Националност: Македонец

Дата на раѓање: 20.08.1983 година

Електронска пошта: ljupcho.nikolovski@mzsv.gov.mk

Адреса на министерството: ул. Аминта трети бр.2 Скопје

 

Работно искуство

 • 30 август 2020 година – 16 јануари 2022 година

Заменик претседател на Владата на Република Северна Македонија, задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси

 

 • 4 август 2020 година -30 август 2020 година

Пратеник во Собранието на Република Северна Македонија

 

 • јули 2019 година - декември 2021 годинa

Генерален секретар на Социјалдемократски Сојуз на Македонија

 

 • јуни 2017 година - мај 2017 година

Министер за земјоделство шумарство и водостопанство во Владата на Република Северна Македонија

 

 • декември 2016 година - мај 2017 година

Пратеник во Собранието на Република Северна Македонија

 

 • 15 ноември 2015 година - 30 декември 2016 година

Дополнителен заменик министер во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Северна Македонија

 

 • февруари 2014 година

Шеф на кабинет на претседателот на Социјалдемократски Сојуз на Македонија

 

 • 2013 година

Адвокатска канцеларија

 

 • 2009 година – 2011 година

-          консултант за корпоративно управување и секретар во Институт на Директори;

-          консултант во AGG, Analysis and Advisory Group, фокусиран на човечки ресурси и деловно право, ЕУ фондови и финасирање

 

 • 2007 година -2008 година

Приправник во адвокатска канцеларија „Марковска и Андревски“ од Скопје

 

Образование

 • 2002 година до 2007 година

-          Дипломиран правник со положен правосуден испит

Институција: Правен факултет „Јустинијан Први“ – Скопје,  Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, насока: финансово право

-          Специјалист по политички менаџмент

Институција: Нов Бугарски Универзитет, Бугарски факултет за политики и совет на Европа

-          Овластен претставник за заштита на права на индустриска сопственост

Институција: Државен завод за индустриска сопственост

 

Тековно образование

-          магистрант на магистерски студии на програмата за административно право и јавна администрација

Институција: Правен факултет „Јустинијан Први“ – Скопје,  Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

 

Јазици

 • Англиски јазик

 

Информатички вештини

Компјутерски и програмски апликации:

 • Microsoft Office Word, Microsoft Office Excel, Microsoft Office Access, („Semos Education Certificate“)

 

Дополнителни информации

 • член на Здружение на правници на Република Македонија
 • член на Македонско здржение на млади правници (МЗМП)
 • член на Адвокатска комора на Република Северна Македонија (2007 – 2013)
 • Ambassador of Knowledge, Life Learning Academia

  


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици