Реџаил Исмаили - Државен секретар 


Име и Презиме: Реџаил Исмаили

Датум на раѓање: 2.11.1966 година

Место на раѓање: Слупчан, општина Липково

Брачен статус: Оженет, татко на две деца

Националност: Албанец

Образование:

Основното училиште го заврши во Слупчане, а средно во Куманово, 1985-1991 година Земјоделски факултет, Универзитет во Приштина, Дипломиран земјоделски инженер

Работно искуство:

На 30 октомври 2020 година, назначен  државен секретар во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство

Јуни 2011 година - јули 2020 година, пратеник во Собранието на Република Северна Македонија

Март 2002 година - јуни 2011 година Ј.П. Агро-берза, раководител на комерцијалниот сектор

Февруари 2003 година - Август 2005 година Ј.П. Агро-берза, заменик претседател на одбор

Февруари 1999 година - Февруари 2002 година Ј.П.Агро-берза, директор

Семинари:

Март-јуни 1997 година, ЦРС-организација на здруженија на земјоделци

Август-октомври 2000 година, АДИЗИРА - отстранување на бариерите при извоз-увоз

Јануари-јуни 2005 година, СФАРМ-училиште за лидери на земјоделски здруженија

Јануари-јуни 2006 година СФАРМ-училиште за обука за лидерство во здруженија на земјоделци

Септември-октомври 2008 година, МЗШВ - проценувач на тутун

Проекти:

2001-2003 ФАО- Снабдување на земјоделците од Липково со семе од пченица и вештачко ѓубриво

Јазици:

Албански јазик (мајчин јазик)

Македонски јазик

Англиски јазик (комуникација)

Компјутерски вештини:

Microsoft Office (Word, Exel, Power Point)


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици