ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ

Цветан Трипуновски

cvetan.tripunovski@mzsv.gov.mk

Брачен статус: татко на две деца

Националност: Македонец

РАБОТНО ИСКУСТВО       

01/2020-07/2020- Дополнителен заменик министер за земјоделство

08/2017–05/2019- Државен советник

                               Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство

11/2015–07/2017- Директор 

                               Државен земјоделски инспекторат, Скопје (Република Македонија) 

01/2012–10/2015- Државен советник

                               Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство, Скопје (Република Македонија) 

06/2008–12/2012- Пратеник

                              Собрание на Република Македонија, Скопје (Република Македонија) 

10/2006–05/2008- Директор

                               Државна фитосанитарна лабораторија, Скопје (Република Македонија) 

10/2005–09/2006- Помлад соработник,

                               Собрание на Град Скопје, Скопје (Република Македонија)

ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУКА  

10/1998–05/2002- Дипломиран земјоделски инженер

                              УКИМ - Земјоделски факултет, Скопје (Република Македонија)

09/1994–05/1998- Ветеринарен техничар

                              СУГС Браќа Миладиновци, Скопје (Република Македонија)

09/1986–05/1994- Основно образование

                              ОУ Кочо Рацин – Петровец, (Република Македонија)

 

ЛИЧНИ ВЕШТИНИ   

Мајчин јазик

македонски

 

 

Странски јазици

РАЗБИРАЊЕ

ЗБОРУВАЊЕ

ПИШУВАЊЕ

Слушање

Читање

Говорна интеракција

Говорна продукција

 

англиски

C1

C1

C1

C1

C1

 

Ниво: А1 и А2: Основен корисник - B1 и B2: Самостоен корисник - C1 и C2: Искусен корисник

Заедничка европска референтна рамка за јазици

       

            

             

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ           

Семинари и обуки        

- Семинари и обуки организирани од ИРИ, НДИ и Конрад Аденауер за организациски вештини, политики, јавно говорење и менаџмент;

-  Mеѓународни студиски посети преку TAIEX инструментот на ЕУ.


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици