Lajmërime


Sot, ministri i bujqësisë, pylltarisë dhe ekonomisë së ujërave, Arjanit Hoxha, së bashku me kryetarin e Dhomës ekonomike të Maqedonisë së Veriut, Branko Azeski, zhvilluan takim pune me përfaqësues të sektorit privat të bujqësisë dhe anëtarëve të dhomës, me temë "Situata aktuale dhe drejtimet e ardhshme për përmirësimin e sektorit të bujqësisë" në Republikën e Maqedonisë së Veriut ".


Ruse është një partner i rëndësishëm ekonomik i Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe përpjekjet e dy vendeve mike kanë për qëllim nxitjen e marrëdhënieve të ndërsjella dhe promovimin e tregtisë së produkteve agro-ushqimore. 


 Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujit, Arjanit Hoxha zhvilloi disa takime konstruktive me vreshtarët, e si rezultat i kësaj, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi një sërë masash që do të mbështesin këtë sektor shumë të rëndësishëm, pra vreshtarinë.


Në kremtimin e "Ditës Botërore të Vranecit" ku u promovua një broshurë për promovimin e industrisë së verës në Maqedoninë  e Veriut, ministri i Bujqësisë Arijanit Hoxha përgëzoi të gjithë prodhuesit e verës, si dhe të gjithë kultivuesit e rrushit të llojit Vranec.


Sot, Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Arjanit Hoxha, së bashku me Kryetarin e Komunës së Kavadarit Mitko Jancev patën një takim pune në Kavadarci me përfaqësues të shoqatave të kultivuesve dhe verarive.Hën
Mar
Mër
Enj
Pre
Sht
Die

Zgjidh datën