Lajm


Sot në zonën e gjuetisë në malin Nixhe, Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski,  pati një takim pune me koncesionerë në disa zona gjuetie në vend. Në takim u prezentuan masat me të cilat Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave po punon për zhvillimin e kësaj industrie, dhe koncesionerët theksuan kërkesat dhe sugjerimet e tyre që u nevojiten për qëndrueshmërinë e gjuetisë.


Sot në Prespë, Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski së bashku me Kryetarin e Komunës së Prespës, Zhivko Gosharevski dhe Drejtorin e Agjencionit për Mbështetje Financiare në Bujqësi dhe Zhvillim Rural, Nikollçe Babovski, theksuan fillimin  e korrjes së mollës për këtë vit.


Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Trajan Dimkovski, së bashku me Sekretarin shtetëror Nefrus Çeliku të MBPEU, zhvilluan sot një takim pune me Ministrin e Bujqësisë dhe Zhvillimin Rural Bledi Çuçi në Tiranë, Shqipëri. Në takim, ministrat diskutuan projektet e përbashkëta të iniciuara, si dhe promovimin e tregtisë dhe mundësitë për bashkëpunim të mëtejshëm dypalësh.


Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Trajan Dimkovski së bashku me Drejtorin e Agjencisë për Mbështetje Financiare në Bujqësi dhe Zhvillim Rural, Babovski, Sekretarin shtetëror Nefrus Çeliku dhe Kryetarin e Komunës së Strugës, Ramiz Merko vizituan sot fabrikën “Biljanovi” n; Misleshevë, Strugë. Kjo kompani deri më tani ka përdorur fonde në kuadër të programit IPARD nga masa 3 "Investimet në burimet materiale për përpunimin e produkteve bujqësore dhe të peshkut". Vlera totale e investimit në të dy thirjet është mbi 250,000 euro.


Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski, ishte i pranishëm sot në Kumanovë në Panairin e Ushqimit Organik “Sofra organike” të organizuar nga Shoqata për Zhvillimin e Bujqësisë dhe Mjedisit "Jeta" nga Kumanova. Qëllimi i kësaj ngjarje për prezantimin e produkteve organike dhe prodhuesve nga Maqedonia është rrjetëzimi dhe lidhja e traditave, por edhe perceptimi i sfidave me të cilat përballen prodhuesit nga vendi dhe rajoni.