Lajmërime


Në seancën e sotme të Qeverisë, u mor vendim për masë shtesë për qengjin e dorëzuar dhe të therur në kapacitetet e thertoreve, masë kjo që kap vlerën e 400 denarëve për kokë qengji. Me këtë masë përfshihen 3600 blegtori bujqësore që u kanë dorëzuar kapaciteteve të thertoreve rreth 190,000 qengja.


Kryeministri, Zoran Zaev, së bashku me Ministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Arjanit Hoxha dhe Zv-drejtorin e Agjencisë për Mbështetjen Financiare të Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Ramzi Abdullahi, sot shpërndanë marrëveshjet e para të masës për mbështetje deri në 20 mijë euro për të inkurajuar fermerët e rinj që do të kyçen në sektorin e prodhimit bujqësor.


Drejtori i Agjencisë për Mbështetje Financiare në Bujqësi dhe Zhvillim Rural, Nikolçe Babovski së bashku me Zëvendësministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski sot në Shtip realizuan takim me blegtorët. Në takim u diskutua për problemet me të cilat përballen disa fermerë, çmimin e blerjes së qengjit dhe për mënyrën e kalimit të dimrit për blektorinë.


Sot, Agjencia për Mbështetje Financiare në Bujqësi dhe Zhvillim Rural, në llogaritë e 6,755 fermerëve ka paguar mbi 152 milion denarë për qumështin e prodhuar dhe të dorëzuar të deleve, lopëve dhe dhive,  nga faza e dytë. Fondet nga kjo masë janë "kapital i freskët" që duhet t'i ndihmojë fermerët, për të siguruar sasinë e nevojshme të ushqimit për bagëtinë gjatë dimrit.


Republika e Sllovenisë është partner jashtëzakonisht i rëndësishëm i vendit tonë, e cila gjithmonë ka siguruar mbështetje të konsiderueshme në përafrimin e legjislacionit tonë me atë të BE-në në fushën e bujqësisë dhe zhvillimit rural, si dhe për forcimin e kapacitetit administrativ të MBPEU-së, Agjencisë së Pagesave, Agjencisë për Mbështetjen e Zhvillimit Bujqësor dhe autoriteteve lokale.Hën
Mar
Mër
Enj
Pre
Sht
Die

Zgjidh datën