Lajm


Zëvendëskryeministri i Qeverisë për Çështje Ekonomike Dr. Koço Angjushev, ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Traian Dimkovski, drejtori i Agjencisë për përkrahje financiare të bujqësisë dhe zhvillimit rural Nikollçe Babovski, Kryetari i komunës Gradsko Robert Beshovski vizituan qendrën e blerjes për fruta dhe perime Niko në Gradsko, përfitues i fondeve nga programi IPARD 2.


Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski, bashkë me ambasadorin e BE-së Samuel Zhbogar dhe përfaqësuesin e përhershëm të UNDP-së në Republikën e Maqedonisë së Veriut Narine Sahakyan, vizituan Digën Sllatinë, që ishte  rikonstruktuar në kuadër të  Programit të Bashkimit Evropian për Riparimin e Dëmeve nga Përmbytjet në vitin 2015. Kjo digë është jashtëzakonisht e rëndësishme për komunën e Debarcës, për mbrojtje nga përmbytjet, dhe tani është kryer një riparim i plotë i trupit të digës, si dhe rrjedhës së ujit.


Drejtori i Agjencisë për mbështetje financiare në bujqësi dhe zhvillimin rural, Nikollçe Babovski së bashku me drejtorin e shitjes me shumicë "AD. Makpetrol "Zoran Donevski nënshkruan sot kontratën për furnizim me karburant për makineritë bujqësore.


Zëvendës Kryetarja e Qeverisë të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska dhe ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski sot në fshatin Graeshnica të Manastirit, vizituan përfituesit fermerë të masave sipas Programit IPARD 2.


Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski dhe Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Trajan Dimkovski, së bashku me kryetarin e Komunës së Resnjës, Zhivko Gosarevski, vizituan sot zonat e populluara në rajonin e Prespës që u prekën nga stuhia. Ministrat treguan se qeveria dhe shërbimet lokale nga dje ne mbrëmje po punojnë për pastrimin e terrenit