Lajmërime


Eksporti i lakrës këtë vit u rrit për 28% në krahasim me vitin e kaluar. Konkretisht, që nga fillimi i vitit, sipas Drejtorisë të Doganave, janë eksportuar 17,018 ton lakër, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar kur u eksportuan 13.227 ton lakër. Gjatë periudhës nga 27 Mars deri më 29 Mars, nga vendi ynë u eksportuan 1.676 ton lakër, që është më shumë nga e njëjta periudhë e vitit të kaluar kur eksporti i lakrës ishte 1.001 ton. Këto të dhëna tregojnë se nuk ka ngadalësim të eksportit, përkundrazi ka një rritje të eksportit të lakrës. Nga ana tjetër, importi i lakrës nga fillimi i vitit deri më 29 mars është vetëm 1 ton.


Nga sot, në faqen e internetit të MBPEU është postuar një banderolë për qasje më të lehtë për bujqit deri tek aplikacioni i ri në faqen e Sistemit të Informacionit të Tregut Bujqësor

Ky aplikacion  quhet "Ofertë-Kërkesë" dhe përmes tij bujqve ju mundësohet në këto kushte të gjendjes së jashtëzakonshme kur një pjesë e madhe e tregjeve (kvantashki, tregu i gjelbërt, tregu blegtoral) nuk janë funksional, megjithatë të mund të tregtojnë me produktetet e tyre. Aplikacioni mundëson:


Agjencioni  për Mbështetje Financiare të Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, për shkak të situatës së shfaqur me virusin "kovid 19", njofton të gjithë fermerët dhe ndërmarrjet  e agro-sektorit  se po vazhdon  për 15 ditë afatin e paraqitjes së aplikimeve për shfrytëzimin e mjeteve nga IPARD 2 Masa 1 "Investime në mjete materiale të ekonomive  bujqësore ”. Drejtori i Agjencionit, Nikolçe Babovski, përmes lajmërimit  sqaron se:


Projekti "Mbështetje për zhvillimin e kooperativave bujqësore" ju njofton për ndryshime të rëndësishme që kanë të bëjnë me Thirrjen Nr. 1 , 2020 për mbështetjen financiare të kooperativave bujqësore:


Në seancën e 26-të të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, u soll një vendim për ndryshimin dhe plotësimin e vendimit për kufizimin e lëvizjes së qytetarëve në të gjithë vendin.Hën
Mar
Mër
Enj
Pre
Sht
Die

Zgjidh datën