Lajmërime


Në seancën e sotme, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut vendosi të zgjasë afatin ligjor për lidhjen e marëveshjeve për prodhimin dhe blerjen e duhanit për korrjen e vitit 2020, marrëveshje që lidhen nga prodhuesit e duhanit me blerësit e regjistruar të duhanit.


Lidhur me ndalimin e ri të lëvizjes që solli Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, e cila hyn në fuqi nga dita e mërkurë 08.04.2020 , MBPEU informon fermerët :


Për ta bërë aplikacionin "Ofertë-Kërkesë" më efikas dhe më të lehtë për fermerët dhe sipërmarrësit, Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave ka hapur një adresë elektronike të veçantë


Pandemia e COVID-19 është një ngarkesë e madhe për sistemet e shëndetit publik në të gjithë botën, dhe miliona njerëz në ekonomitë më të përparuara në botë janë në një formë të karantinës.

Ne e dimë se humbja njerëzore do të jetë e madhe, dhe se përpjekjet e mëdha për ndryshim për të mirë sjellin me vete harxhime të mëdha ekonomike.


Çmimi i blerjes së lakrës deri në 20 prill do të jetë minimum 15 denarë për kilogram, kjo u dakordua sot në mbledhjen që e mbajti Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimovski, me blerësit e lakrës. Ky vendim është për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme dhe pasojave të shpërthimit të koronavirusit në sektorin e bujqësisë.Hën
Mar
Mër
Enj
Pre
Sht
Die

Zgjidh datën