Lajmërime


Duke pasur parasysh gjendjen e jashtëzakonshme në vend, Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave i propozoi Qeverisë të miratojë një dekret me fuqi ligjore, në mënyrë që të mundësojë funksionimin normal të shtetit dhe mbrojtjen e shëndetit publik, parandalimin e përhapjes së Coronavirusit (COVID 19) dhe prodhimin në sasi të mjaftueshme të ushqimit nga prodhimi parësor bujqësor.


Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave informon të gjithë fermerët që nuk janë të evidentuar në Regjistrin e vetëm të ekonomive bujqësore, të cilët kanë nevojë për kryerjen e aktiviteteve bujqësore gjatë fundjavës (11-12.04.2020), duhet të thërrasin në telefon deri tek Shtabet Komunale të Krizave në vendin ku jetojnë për ti informuar dhe njoftuar për nevojën që kanë për të kryer veprimtari të përditshme bujqësore.


Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut ka nxjerrë një Dekret që pezullon të gjitha afatet për thirrje të hapura për Programet Kombëtar dhe IPARD 2 Programit, tha në konferencën e sotme për shtyp Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Trajan Dimkovski dhe Drejtori i Agjencisë për Mbështetje Financiare në Bujqësi dhe Zhvillimi Rural Nikolçe Babovski.


Lidhur me ndalimin e ri të lëvizjes që solli Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, e cila hyn në fuqi nga sot (e mërkurë 08.04.2020) , Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave i informon fermerët :


Sot, Ministrat e Bujqësisë nga vendet e Evropës Juglindore, në organizim të Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave të Maqedonisë së Veriut dhe Grupit të Përhershëm të Punës për Zhvillimin Rural Rajonal të EJL, zhvilluan një video takim mbi ndikimin e virusit KOVID 19 në sektorin e bujqësisë. në Ballkanin Perëndimor, si dhe për aktivitetet e mundshme të përbashkëta në ballafaqimin me pasojat.Hën
Mar
Mër
Enj
Pre
Sht
Die

Zgjidh datën