Lajmërime


 Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski, Ministrja e Financave, Nina Angelovska, së bashku me Drejtorin e Agjencionit për Mbështetje Financiare në Bujqësi, Nikolçe Babovski, sot zhvilluan një konferencë për shtyp në lidhje me pagesën e subvencioneve të duhanit nga korrja e vitit 2019.


Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave informon të gjithë fermerët që kanë nevojë të kryejnë aktivitete bujqësore gjatë festave të Pashkëve, që lëvizja do të realizohet në të njëjtën mënyrë sipas rregullave të përcaktuara më parë:

- Fermerët që kanë detyrime pune në tokat e tyre bujqësore dhe ferma, të cilat janë të vendosura në zonën e fshatit ku ata jetojnë, mund të lëvizin gjatë ndalimit të lëvizjes, me qëllim të kryerjes së aktiviteteve të punës pa nxjerë leje për lëvizje.


Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave informon të gjithë fermerët që kanë nevojë të kryejnë aktivitete bujqësore gjatë festave të Pashkëve, që lëvizja do të realizohet në të njëjtën mënyrë sipas rregullave të përcaktuara më parë:

- Fermerët që kanë detyrime pune në tokat e tyre bujqësore dhe ferma, të cilat janë të vendosura në zonën e fshatit ku ata jetojnë, mund të lëvizin gjatë ndalimit të lëvizjes, me qëllim të kryerjes së aktiviteteve të punës pa nxjerë leje për lëvizje.


Sot, Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski zhvilloi një konferencë për shtyp ku bëri të ditur se Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të sigurojë të gjitha kushtet e nevojshme për prodhimin e qëndrueshëm bujqësor, vendosje dhe do të përgjigjet në kërkesat e fermerëve.


Në seancën e sotme, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi një Dekret me të cilën u  zgjat afati i pagesës së qirasë për shfytëzimin e tokës bujqësore shtetërore deri më 31 tetor të vitit 2020. Që nga kjo datë, nuk mund të prishen kontratat për qiranë vjetore të papaguar të fermerëve që nuk kanë mundur të  shlyejnë këtë detyrim.

Kjo është një nga masat me të cilën MBPEU do të ndihmojë fermerët që shfrytëzojnë tokë bujqësore në pronësi të shtetit për të kapërcyer vështirësitë ekonomike të shkaktuara nga pandemia e koronavirusit.Hën
Mar
Mër
Enj
Pre
Sht
Die

Zgjidh datën