Lajmërime


Që nga fillimi i vitit, janë paguar 85 milion euro për subvencione, me të cilat janë  shlyer të gjitha masat themelore, tha Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski, në emisionin e sotëm në "Top Temë" në Telma TV.


Në seancën e sotme, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi një masë ndërhyrëse që synon të stabilizojë tregun e lakrës nga prodhimi i brendshëm. Shfrytëzuesit e kësaj nënmase janë ekonomitë bujqësore që kanë mbjellë zona me lakër, dhe prodhimin e realizuar e kanë shitur tek blerësi i regjistruar në Regjistrin e blerësve të produkteve bujqësore.


Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave ndjek vazhdimisht blerjen e lakrës dhe është në komunikim të vazhdueshëm me fermerët dhe blerësit e lakrës. Për shkak të pandemisë globale të koronavirusit, në tregjet botërore erdhi deri tek ulja e kërkesës për lakrën, e cila në vendin tonë ka shkaktuar një problem me vendosjen dhe çmimin e blerjes së lakrës.

 


Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, në përputhje me Ligjin për Peshkim dhe Akuakulturë, në periudhën e kaluar ka miratuar disa vendime për ndalimin e peshkimit në ujërat për peshkim në Republikën e Maqedonisë së Veriut.


Sot, Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski, me kërkesë të NP "Pyjet Kombëtare" hoqi ndalimin e lëvizjes në pyje dhe tokën pyjore të menaxhuar nga NP "Pyjet Kombëtare", miratuar më 16.04.2020.Hën
Mar
Mër
Enj
Pre
Sht
Die

Zgjidh datën