Lajmërime


Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave informon se Rajoni i Pellagonisë dhe i Prespës dje u prekën nga një masë e paqëndrueshme ajrore  që vinte nga jugu.  Për të parandaluar shfaqjen e breshrit, Drejtoria për punë Hidrometeorologjike përmes qendrave të radarëve Gjurishte, Topolcani dhe Aeroclub Shkup në periudhën nga ora 10:15 deri në 16:33 ka kryer mbjellje ajrore të reve të breshrit me 135 shkopinj, me anë të së cilës parandaloi me sukses shfaqjen e breshrit në këto rajone.


Agjencioni për Mbështetje Financiare në Bujqësi dhe Zhvillim Rural informon të gjithë fermerët që kartelat për naftë të gjelbërt nga viti i kaluar  që I kanë dëmtuar ose humbur, t'i paraqesin pranë njësive rajonale të MBPEU, nga ku i kanë terhequr vitin e kaluar, më së voni deri më 12 qershor me qëllim që tju përpunohen kartela të reja.


Drejtoria për Punë Hidrometeorologjike dhe Aeroclub Shkup, gjatë pasdites së djeshme (20.05.2020) kanë pasur ndërhyrjen e parë të suksesshme për të parandaluar shfaqjen e breshrit me metodën e re për mbjelljen e reve me avion.


Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut Oliver Spasovski në një konferencë për shtyp I sqaroi masat e paketës së tretë për mbështetje ekonomike të qytetarëve dhe ekonomisë së vendit, e cila u miratua sot në seancën e Qeverisë.


Sipas të dhënave të Agjencisë për Mbështetje Financiare në Bujqësi dhe Zhvillim Rural, mbi 78 milion denarë sot janë paguar në llogaritë e 3,179 blegtorëve që mbajnë qengja femra , dhe rreth 10.5 milion denarë u janë paguar 1,766 blegtorëve që mbajnë dhi femra. Kjo masë ndikon drejtpërdrejt në konsolidimin e tufave, si dhe në rritjen e prodhimit të qumështit.Hën
Mar
Mër
Enj
Pre
Sht
Die

Zgjidh datën