Lajm


Ndryshimet në Ligjin për Tokën Bujqësore paraqesin një reformë serioze të të gjithë sektorit dhe një mënyrë për të eliminuar të gjitha problemet në ndarjen e tokës bujqësore në pronësi të shtetit për qira, tha ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Ljupço Nikollovski në konferencën e sotme për shtyp.


Në kornizë të vizitës zyrtare në Mal të Zi, të kryesuar nga Kryeministri i Republikës së Maqedonisë  së Veriut Z.Zoran Zaev, në kontekst të së cilës do të mbahet takimi i parë i përbashkët mes dy qeverive, sot Zëvendës kryeministri i Qverisë përgjegjës për çështjet ekonomike dhe koordinimin me resurset ekonomike, Koço Angjushev dhe Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Lupço Nikollovski, realizuan një takim bilateral me zëvendës kryeministrin për çështje ekonomike dhe Ministrin e Bujqësisë së Republikës së Malit të Zi, Milutin Simo dhe Ministreshën e Ekonomisë Dragica Sekulic.


Bujqësia është një nga sektorët që ka një kontribut të rëndësishëm për ekonomitë e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Malit të  Zi, dhe për këtë arsye është e rëndësishme që të dy vendet së bashku të krijojnë masa për zhvillimin e këtij sektori, tha sot ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Lupço Nikollovski në seansën e përbashkët ndërqeveritare të Repuplikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës të Malit të Zi.


Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Lupço Nikollovski mori pjesë në manifestimin që mbahet tradicionalisht në fshatin Novoseljane të Kumanovës me rastin e "Ditës së fushës". Qëllimi i ngjarjes edhe këtë vit është që të promovojë prodhimin bujqësor, duke përdorur materiale të farërave të çertifikuara.


Prej këtij viti për herë të parë edhe  Republika e Maqedonisë së Veriut u inkuadru në festimin e Ditës Botërore të bletëve. Me këtë rast, Ministri Lupço Nikollovski mori pjesë në aktivitetin e organizuar nga Federata e shoqatave të bletarisë e mbështetur nga Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave.