Lajm


Duke pasur parasysh masat e reja të zgjeruara për të kufizuar lëvizjen gjatë fundjavëve nga ora 16:00 e pasdites deri në orën 05:00 të ditës së nesërme, të miratuara nga qeveria për të mbrojtur shëndetin e qytetarëve nga koronavirusi, në seancën e djeshme të qeverisë u precizua mospërfshirja e disa bujqve në ndalimin e lëvizjes gjatë fundjavës,  Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski tha në deklaratën e sotme se për shkak të intensifikimit të sezonit të punimeve bujqësore, veçanërisht në fushën e kopshtarisë, në pjesën e ndalimit për lëvizje gjatë vikendeve bëjnë përjashtim bujqit që kultivojnë  kultura të hershme  kopshtare  dhe kanë aktivitete bujqësore të pashmangshme lidhur me prodhimin  në serra.


Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Këshilli i Inspektimit apelojnë tek qytetarët që të raportojnë çdo parregullsi të konstatuar dhe mosrespektim të masave dhe rekomandimeve të qeverisë për të parandaluar përhapjen e infeksionit nga COVID-19.

Për reagim më efektiv  dhe përgjigje ndaj shkeljeve, inspektoratet kanë hapur adresa të reja emaili, dhe janë vendosur linja telefonike falas. Parregullsitë dhe ankesat mund të raportohen në emailet dhe numrat vijues:


Presidenti i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut Oliver Spasovski së bashku me Ministrin e Financave Nina Angelovska, Ministrin e Ekonomisë Kreshnik Bekteshi dhe Ministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Trajan Dimkovski në konferencën për shtyp prezantuan të dhënat e Entit Shtetëror të Statistikave të Produktit vendas, i cili në tremujorin e fundit të vitit 2019 në krahasim me të njëjtin tremujor të vitit 2018 është më i lartë për 3.4%, dhe rritja totale për vitin 2019 është 3.6% e cila tejkalon normën projektuese prej 3.5%.


Sot Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski, së bashku me Drejtorin e Agjencisë për Mbështetje Financiare në Bujqësi dhe Zhvillim Rural, Nikollçe Babovski dhe Kryetarin e Komunës së Çashkës, Goran Stojanovski shikuan punimet në vendin e ndërtimit për ndërtimin e rrugës lokale që do të lidh fshatin Busilici me rrugën rajonale Veles-Prilep. Komuna e Çashkës ka aplikuar për dy projekte përmes Programit të Zhvillimit Rural


Sot Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski, së bashku me Drejtorin e Inspektoratit Shtetëror të Bujqësisë, Zoran Shapuriq, ishin në Prilep me rastin e përfundimit të korrjes së duhanit për vitin 2019.