Новости


Денеска министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, присуствуваше на порибување на акумулацијата „Глобочица“. Оваа акумулација се пориби со 40 килограми или 8 000 единки подмладок од речна пастрмка и со 1.700 единки крап ќе биде порибена Акумулацијата “Глобочица“. 


Владата на денешната седница донесе одлука за воведување на нова мерка за стабилизирање и решавање на проблемот со откупот на сливи. 


Над 4.380 хектари државно земјоделско земјиште ќе бидат доделени на земјоделците преку четери активни јавни огласи за давање на државно земјоделско земјиште под закуп. Овој месец и на почетокот на следниот месец завршуваат роковите за поднесување на понуди за овие 4 јавни огласи.Уште 11 дена трае Јавниот повик за доставување на понуди за интерес за купување на земјоделско земјише во државна сопственост под оранжерии и помошни објекти во функција на оранжеријата, како и стопанскиот двор во функција на оранжеријата.


Во општина Маврово – Ростуше се одржа 12-тата по ред манифестација „Ден на одгледувачи на овци, Маврово – Ростуше 2018-та година. Во името на Владата на Република Македонија и на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство  на манифестацијата се обрати ресорниот  заменик министер  Благе Цветковиќ.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици