Në Spanjë nuk ka ethe afrikane të derrave, mishi i derrit spanjoll është i sigurt

14.10.2019 14:00:00


Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski, pati sot një takim pune me Ambasadorin e Spanjës në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Emilio Lorenzo Serra. Në takim, Ambasadori Lorenzo Serra bëri garanci të patundshme se, bazuar në analizat e autoriteteve spanjolle, asnjë virus afrikan i etheve të derrit nuk u zbulua në asnjë fermë në Spanjë. Ky informacion përkon me një raport të Organizatës Botërore për Shëndetin e Kafshëve, i cili thotë se nuk ka ethe derri të regjistruar në Spanjë. Prandaj, mbi bazën e gjithë këtyre informacioneve, Agjensia e Ushqimit dhe Veterinës e Republikës së Maqedonisë së Veriut nuk ka dhe nuk do të vendosë ndalimin e importit të derrit nga Spanja. Në komunikim dhe bashkëpunim me qeveritë e Spanjës, Bullgarisë dhe Komisionit Evropian, do të vazhdohet me hetimin mbi dërgesën e derrit, në të cilën nga ana e Agjencionit për Ushqim dhe Veterinë është përcaktuar prania e virusit afrikan të etheve të derrit.

 

Share