Ka filluar paraqitja e aplikacioneve për subvencione për mollët e prodhuara dhe të dorëzuara nga vjelja e vitit 2018

16.9.2019 10:00:00


Nga sot deri më 15 tetor, të gjithë fermerët që prodhuan mollë nga vjelja e vitit 2018 dhe i dorëzuan sasitë një blerësi të regjistruar midis 12 tetor 2018 deri më 25 qershor 2019 do të jenë në gjendje të aplikoni për ndihmë financiare për mollët e prodhuara dhe të dorëzuara.

            Shuma e kësaj ndihme financiare është tre denarë për kilogram për mollët të dorëzuara te blerësit e regjistruar me një çmim jo më të lartë se pesë denarë për kilogram.

            Dorëzimi i aplikimeve për këtë mbështetje fillon sot (16 shtator) dhe do të zgjasë deri më 15 tetor 2019. Të gjithë fermerët që kualifikohen për këtë mbështetje do të jenë në gjendje të aplikojnë në mënyrë elektronike dhe do të duhet të bashkangjisin një vërtetim për mollë të dorëzuar në objektet e përpunimit. Ata fermerë që nuk mund të bëjnë kërkesë elektronike për ndihmë financiare vetë, do të munde të bëjnë kërkesë për ndihmë në të gjitha zyrat rajonale të Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave.

Share