Новости

Николовски: Членството НАТО и ЕУ ќе гарантира безбедна храна за граѓаните и подобра благосостојба на животните

24.09.2018

Ветеринарната медицина како дисциплина има големо значење за здравствената заштита на животните и безбедноста на храната, затоа и  Министерство за земјоделство,шумарство и водостопанство во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство, интензивно работи на подобрување на благосостојбата на животните ни обезбедување на безбедна храна на граѓаните, истакна министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски кој присуствуваше на 5-ти состанок на Меѓународниот Конгрес на ...

Прочитај повеќе >

Николовски: Секоја инвестиција во младите е инвестиција во иднината на оваа држава

22.09.2018

Инвестирањето во младите земјоделци како двигател во земјоделскиот сектор е од исклучителна важност на МЗШВ, порача министерот Љупчо Николовски на Саемот за млади земјоделци кој денеска се оддржа во Свети Николе. Во рамки на Саемот министерот Николовски додели плакета на најуспешниот млад земјоделец. -        Целта е со самата афирмација да придонесеме кон зголемување на искористеност на самите природни капацитети на природните поенцијали на фондовите кои ни...

Прочитај повеќе >
Соопштенија

Европската комисија за здравје и безбедност ја пофали Македонија за политиките за заштита од болести кај животните

06.09.2018

Денеска во Брисел се одржа Конференција на тема  „Прекугранични болести кај животните во Европа, - Важноста од меѓународна соработка за одржливо сточарство“, во организација на Европската комисија, на која што присуствуваа министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство на Република Македонија, Љупчо Николовски и директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Зоран Атанасов. На конференцијата, Европската комисија за здравје и безбедност на храна, ја пофали Македонија з...

Прочитај повеќе >

Со измените на Законот за ветеринарно медицински препарати до поголема заштита на здравјето на потрошувачите и благосостојбата на животните

05.09.2018

Владата на вчерашната седница ги донесе измените и дополните на Законот за ветеринарно медицински препарати. Основната цел на законските измени и дополни е унапредување на заштита на здравјето и интересите на  потрошувачите и степенот на здравствена заштита и благосостојба на животните како и обезбедување на соодветна  деловна клима за бизнис операторите. Со измените и дополнувањата на Закон за ветеринарно медицински препарати се обезбедува детално уредување на ставање во промет, изда...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици