ПОДДРШКА ЗА СЕКОЈ ЗЕМЈОДЕЛЕЦСоопштенија

Николовски од Долнени: Земјоделците редовно и неселективно ги добиваат своите субвенции – Се покажа дека партиските блокади се на штета на секој земјоделец

27.06.2022

Одговорно водиме грижа за секој земјоделец и преку конкретни мерки даваме поддршка во услови на криза.  Успеавме да ги надминеме сите блокади и се донесоа измените на Законот за земјоделство и рурален развој, каде ја одложивме обврската кон УЈП и целосно ги исплативме субвенциите за тутун – истакна министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски на средба со земјоделци во Долнени, која се одржа на барање и во организација на Асоцијацијата на земјоделци. ...

Прочитај повеќе >

Нов проект во областа на рибарството и аквакултурата во партнерство со Хрватска и со поддршка од ЕУ

27.06.2022

Денеска, во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство свечено се одбележа почетокот на Твининг лајт проектот, „Усогласување на законодавството и имплементација на правото на ЕУ во областа на рибарството и аквакултурата во Република Северна Македонија“. На свеченото отворање присуствуваа министерот Николовски, амбасадорката на Република Хрватаска, Н.Е г-ѓа Нивес Тигањ, претставници на Делегацијата на Европската Унија во Скопје, како и многу гости од дом...

Прочитај повеќе >
Јавни Огласи

ЈАВЕН ОГЛАС бр.03/22 за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини над 3 хектари по пат на електронско јавно наддавање

24.06.2022

Врз основа на член 21-a став 1 од Законот за земјоделското земјиште („Службен весник на Република Македонија“ бр.135/07, 18/11, 148/11, 95/12, 79/13, 87/13 106/13, 164/13, 39/14, 130/14, 166/14, 72/15, 98/15, 154/15, 215/15, 7/16, 39/16 и „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.161/19 и 178/21), а по претходно добиена согласност од Владата на Република Северна Македонија и донесена Одлука за давање на согласност на Јавен оглас бр.03/22 за давање во закуп на зе...

Прочитај повеќе >

ЈАВЕН ОГЛАС бр.02/22 за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини над 3 хектари по пат на електронско јавно наддавање

24.06.2022

Врз основа на член 21-a став 1 од Законот за земјоделското земјиште („Службен весник на Република Македонија“ бр.135/07, 18/11, 148/11, 95/12, 79/13, 87/13 106/13, 164/13, 39/14, 130/14, 166/14, 72/15, 98/15, 154/15, 215/15, 7/16, 39/16 и „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.161/19 и 178/21), а по претходно добиена согласност од Владата на Република Северна Македонија и донесена Одлука за давање на согласност на Јавен оглас бр.02/22 за давање во закуп на зе...

Прочитај повеќе >
Информации и мерки за превенција поврзани со вирус COVID-19

Телефонска психолошка поддршка и за трудниците и родилките, лицата со нарушен слух, говор и глас, како и психолошка поддршка на албански јазик во период со справувањето со коронавирусот

03.04.2020

Министерството за здравство информира дека во соработка со Клиниката за психијатрија отворени се уште 3 нови телефонски броеви за психолошка поддршка за трудниците и родилките, лицата со нарушување на слухот, говорот и гласот, како и психолошка поддршка за лица во самоизолација на албански јазик во периодот со справувањето со КОВИД-19 во Република Северна Македонија. На телефонските броеви одговараат стручни лица, психијатри од Клиниката. * 078/378-766 – Трудниците и родилките на кои им е...

Прочитај повеќе >

Филипче: Одобрен е пристап до Европскиот солидарен фонд – рамноправно со сите европски земји ќе учествуваме во заедничките постапки за набавка на материјали и апарати – Од денеска во функција нова веб страницa

02.04.2020

На денешната редовна прес-конференција, министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче изјави дека отворена е нова веб-страница со цел полесен пристап за граѓаните до сите информации во врска со коронавирусот во земјава. „Од денеска  е во функција веб-страницата „koronavirus.gov.mk“ каде на едно место се собрани сите информации во врска со коронавирусот, совети во однос на заштитата, правилната самоизолација, насоки како да се препознаат симптомите, дневните вести коишто ...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици