СОЗДАВАМЕ УСЛОВИ ЗА ЕВРОПСКО ЗЕМЈОДЕЛСТВО Соопштенија

Доделени договорите за набавка на модерни системи за наводнување

18.05.2022

Денеска во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство беа доделени договорите за набавка на модерни системи за наводнување, конструкција на бунари и други зафати на површински води. На настанот присуствуваше Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, заменик-министерот Абдулшуќур Абедини, државниот секретар Реџаиљ Исмаили, директорот на Агенцијата за финанси...

Прочитај повеќе >

Отворено писмо на министерот Љупчо Николовски до претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицковски, нивните пратеници и коалицијата

18.05.2022

Почитуван г-дин Мицковски, Почитувани пратеници на ВМРО - ДПМНЕ и коалицијата Ви се обраќам како министер кому примарна задача во овој период на економска и енергетска криза, а на подолг рок и потенцијална криза за храна е да ги решава проблемите на земјоделците. Барам заедно да им помогнеме на овие наши граѓани да се подготват за нови реколти, поголемо производство и подостоинствен живот. Убеден сум и тоа ме води во мојата работа дека никому не оди во прилог ако врз грбот на нашите граѓани се...

Прочитај повеќе >
Јавни Огласи

REQUEST FOR EXPRESSIONS OF INTEREST (CONSULTING SERVICES – INDIVIDUAL CONSULTANTS)

17.05.2022

Assignment Title: Architect/EngineerReference No. (as per Procurement Plan): AMP/IC/3.6 The Ministry of Agriculture, Forestry and Water Economy (MAFWE) has received financing from the World Bank toward the cost of the Agriculture Modernization Project (AMP) and intends to apply part of the proceeds for consulting services. The consulting services (“the Services”) include drafting of ToRs for the design and supervision of construction/reconstruction activities which will be sup...

Прочитај повеќе >

ЈАВЕН ПОВИК 2/2022 за доделување на концесија на рибите за вршење стопански риболов

03.05.2022

Врз основа на член 35 став 1 од Законот за рибарство и аквакултура (“Службен весник на Република Македонија” бр. 7/08, 67/10, 47/11, 53/11, 95/12, 164/13, 116/14, 154/15,  193/15, 39/16, 83/18 и “Службен весник на Република Северна Македонија” бр. 150/21) и Одлуката за започнување постапка за доделување на концесија на рибите вршење на стопански риболов на риболовната зона “Далјан“ бр. 40-9596/12  (“Службен весник на Република Северна Македониј...

Прочитај повеќе >
Информации и мерки за превенција поврзани со вирус COVID-19

Телефонска психолошка поддршка и за трудниците и родилките, лицата со нарушен слух, говор и глас, како и психолошка поддршка на албански јазик во период со справувањето со коронавирусот

03.04.2020

Министерството за здравство информира дека во соработка со Клиниката за психијатрија отворени се уште 3 нови телефонски броеви за психолошка поддршка за трудниците и родилките, лицата со нарушување на слухот, говорот и гласот, како и психолошка поддршка за лица во самоизолација на албански јазик во периодот со справувањето со КОВИД-19 во Република Северна Македонија. На телефонските броеви одговараат стручни лица, психијатри од Клиниката. * 078/378-766 – Трудниците и родилките на кои им е...

Прочитај повеќе >

Филипче: Одобрен е пристап до Европскиот солидарен фонд – рамноправно со сите европски земји ќе учествуваме во заедничките постапки за набавка на материјали и апарати – Од денеска во функција нова веб страницa

02.04.2020

На денешната редовна прес-конференција, министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче изјави дека отворена е нова веб-страница со цел полесен пристап за граѓаните до сите информации во врска со коронавирусот во земјава. „Од денеска  е во функција веб-страницата „koronavirus.gov.mk“ каде на едно место се собрани сите информации во врска со коронавирусот, совети во однос на заштитата, правилната самоизолација, насоки како да се препознаат симптомите, дневните вести коишто ...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици