Новости

Николовски: Работиме на континуирано и навремено чистење на одводните канали и речни корита во секоја општина

16.08.2018

Министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска присуствуваше на чистењето на одводниот канал во селото Романовце, Kумановско. Се работи за одводен канал во должина од 1 километар. Чистењето на овој канал е од исклучително значење за Романовце, со цел да се спречи појава на поплави кои се случуваа изминативе години, но и од здравствен безбедносен аапект, затоа што има фекалии, а токму покрај него поминуваат децата од ова село кога одат во училиште. Ова акција ја ...

Прочитај повеќе >

Николовски: Со порибувањето создаваме услови за зачувување и заштита на автохтоните видови риби во речните води

15.08.2018

Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство започнува со порибување на риболовните води во земјава, кои во моментов немаат концесионер. Денеска министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, присуствуваше на порибување на акумулацијата „Глобочица“. Оваа акумулација се пориби со 40 килограми или 8 000 единки подмладок од речна пастрмка и со 1.700 единки крап ќе биде порибена Акумулацијата “Глобочица“. Исто така, денеска ќе се изврши ...

Прочитај повеќе >
Соопштенија

МЗШВ: Срамно и недозволиво е несреќен случај да се користи за политички манипулации со јавноста

16.08.2018

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, најостро ги осудува и демантира информациите изнесени на поратлот Курир.мк, а во врска со сообраќајната несреќа на лицето Н. Б вработено во кабинетот на МЗШВ. Лажни и невистинити се информациите дека лицето патувало надвор од работно време, а манипулаторски се прашањата дали лицето имало дозвола за управување со возилото и дали случајот е пријавен во МВР. МЗШВ најодговорно тврди за што има докази, дека лицето Н.Б на ден 09.07.2018 годи...

Прочитај повеќе >

МЗШВ го решава проблемот со откупот на сливи, се воведува нова субвенција

13.08.2018

МЗШВ го решава проблемот со откупот на сливи. Со цел да се стабилизира откупот на сливи, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство информира дека во постапка се измени од Програмата за финансиска поддршка во земјоделството за 2018 година, односно се додава нова мерка за „Директни плаќања за откупени сливи од род 2018 од домашно производство“. Овие измени ќе бидат на дневен ред на утрешната седница на Владата на Република Македонија. Конкретно со измените, сите правн...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици