Соопштенија

Министерот Николовски оствари билатерална средба со министерката за земјоделство, шумарство и храна на Република Словенија, г-ѓа Ирена Шинко

19.08.2022

  Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, деновиве е во службена посета на Република Словенија и ќе учествува на 60-тото издание на еден од поголемите и позначајните меѓународни саеми за земјоделство и храна во централна Европа – AGRA FAIR 2022, кој се одржува во Горна Радгона. Во рамки на посетата, министерот Николовски оствари билатерална средба со словенечката министерка за  земјоделство, шумарство и храна  г-ѓа Ирена Шинко. На средбата...

Прочитај повеќе >

Потпишан Меморандум за разбирање со УСАИД Проектот за развој на деловниот екосистем

19.08.2022

 Потпишан Меморандум за разбирање со УСАИД Проектот за развој на деловниот екосистем       Денеска, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем потпишаа Меморандум за разбирање чија цел е ефикасна и координирана соработка при дизајнирање и спроведување на „Мерка 125“ од Националната програма за развој на земјоделството и руралниот развој за периодот 2018-2022. На потпишувањето беа присутни М...

Прочитај повеќе >Информации поврзани со националниот план за производство на храна


01.07.2022

Николовски: Ги золемуваме површините под житни култури - Склучуваме рекордни 258 нови договори за закуп на земјоделско земјиште

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски од Свети Николе започна со доделување на договорите за закуп на државно земјоделско земјиште над 3 хектари за обработка на житни култури.

Распишаниот јавен оглас беше распореден во 14 региони низ државата и на располагање нудеше земјоделска површина од 5.722 хектари. Овој јавен ...

Прочитај повеќе >

28.06.2022

Го поттикнуваме домашното производство на храна – Само неделава се исплатени 100 милиони денари финансиска поддршка за земјоделците

Во услови на светска криза која директно ја погодува и нашата земја, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) навремено креираше мерки за поддршка на земјоделците во широк консултативен процес со земјоделците, нивните здруженија и земјоделските експерти.

Како резултат на тоа, во текот на месец април 2022 година од страна на Владата беше усво...

Прочитај повеќе >

10.05.2022

Николовски од живинарската фарма „Шест Браќа“: Исплатени 68.5 милиони денари поддршка за живинарството од Интервентниот фонд

Во рамките на теренската кампања со која ги доближуваме мерките од Националниот план за производство на храна до секој земјоделец, денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски и државниот советник за рурален развој, Трајан Димковски, ја посетија живинарската фарма „Шест Браќа&l...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум