Новости

Во следниот период ќе се изберат нови 12 локации за окрупнување на земјоделското земјиште

18.10.2018

Денеска во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство се одржа информативна работилница, на која се најави отпочнувањето на Студиите за изводливост во дел од избраните области за консолидација на земјоделско земјиште. Конкретно, се презентираа деталите околу   имплементацијата и претстојните активности во рамките на проектот  МАИНЛАНД, кој што како МЗШВ  ги спроведува со ФАО од април минатата година. Во рамките на овој проект, Европската унија, ФАО и Министер...

Прочитај повеќе >

Николовски: Со изградба на градини во училиштата до едукација на младите за вредноста на производството на храна

16.10.2018

По повод Светскиот ден на храната, денеска министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, присусутвуваше на одбележување на овој светски ден во ООУ “Аврам Писевски”. Настанот под мотото "Нашите дејствија се наша иднина, свет Без Глад до 2020 година е возможен”, беше во организација на Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО) и Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, заедно со ООУ “Аврам Писевски”...

Прочитај повеќе >
Соопштенија

Нови 10 милиони денари на располагање за инвестиции во инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште

17.10.2018

Сите единици на локалната самоупрва од денеска па се до 17- ти ноември ќе може да аплицираат за добивање на финансиска поддршка од „Програмата за рурален развој“,  поточно за „Мерката 124 Инвестиции во инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште “, односно реконструкција или пробивање на пристапни патишта до земјоделско земјиште. Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски информираше дека  &bdqu...

Прочитај повеќе >

Нови 20 милиони евра за изградба на системите за наводнување Лисиче и Јужновардарска долина трета фаза

17.10.2018

Владата на вчерашната седница донесе одлука за пренамена на средства од Програмата за енергетска ефикасност и обновливи енергии, а кои ќе се искористат за финансирање на проекти од областа на наводнување кои ги спроведува Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство. Станува збор за финансиски средства по основ на доделен заем од Владата на Сојузна Република Германија, односно германската кредитна развојна банка KfW. Се работи за средства во износ од  20 милиони евра кои МЗШВ...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици