Новости

Димковски: Трудот на земјоделецот се вреднува, растат откупните цени и извозот на земјоделските производи

17.08.2019

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски денеска ги презентираше движењата на откупните цени и извозот на сезонските земјоделски производи. Официјалните податоци од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и од Државниот завод за статистика, покажуваат пораст на вредноста на извозот  на клучните извозно-ориентирани земјоделски производи.   Министерот Димковски посочи дека развојните политики и мерки коишто Министерството за земјоделст...

Прочитај повеќе >

Димковски: Денеска се исплатија 106 милиони денари за интервентната мерка за индустриско јаболко

12.08.2019

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска во Ресен одржа работни средби со градоначалникот на општина Ресен, Живко Гошаревски и со земјоделци од овој регион. На средбата со градоначалникот беа презентирани активностите коишто ги презема општината во секторот земјоделство во делот на создавање на услови за обезбедување на модерни откупни и преработувачки центри, со коишто ќе се овозможи сигурен пласман и откупот на јаболката, како и капиталните проекти кои ...

Прочитај повеќе >
Соопштенија

Информација за одржување на јавни расправи за студии за оцена на влијание врз животната средина

13.08.2019

ОБЈАВА   Информација за одржување на јавни расправи по нацрт документи:   -       Студија за оцена на влијание врз животната средина за “Под – проект Систем за наводнување Страиште, IPSVV фаза 3” Општина Валандово, -       Студија за оцена на влијание врз животната средина за “Под – проект Хидро систем Лисиче, IPSVV фаза 3” Општина Велес   Министерството за земјоделие, шумарство ...

Прочитај повеќе >

МЗШВ: Од денеска стапуваат на сила измените и дополнувањата на Законот за земјоделското земјиште

12.08.2019

Од денеска стапуваат на сила измените и дополнувањата на Законот за земјоделското земјиште. Со тоа, од денеска започнуваат да течат роковите за поднесување на барања за воведување во владение за договорите за закуп на државно земјоделско земјиште кои се склучени пред денот на влегувањето во сила на овој закон, а кои не се воведени во владение повеќе од една година од денот на склучувањето на договорот за закуп. Почнувајќи од денеска во следните 15 дена сите оние кои треба да го воведат во владен...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици