Новости

Николовски: Со изградба на градини во училиштата до едукација на младите за вредноста на производството на храна

16.10.2018

По повод Светскиот ден на храната, денеска министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, присусутвуваше на одбележување на овој светски ден во ООУ “Аврам Писевски”. Настанот под мотото "Нашите дејствија се наша иднина, свет Без Глад до 2020 година е возможен”, беше во организација на Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО) и Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, заедно со ООУ “Аврам Писевски”...

Прочитај повеќе >

Министрите Николовски и Царовска потпишаа Декларација за подобар статус на руралните жени

15.10.2018

По повод денешниот Меѓународен ден на жената од руралната средина, денеска министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, заедно со министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, со Националната федерацоја на фармери потпишаа Декларација за подобрување на социјалната и економската положба на жените од руралните средини.  Со оваа декларација потписниците се заоложуваат за подобрување на економската и социјалната положба на жените во руралните средини преку...

Прочитај повеќе >
Соопштенија

Нови 10 милиони денари на располагање за инвестиции во инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште

17.10.2018

Сите единици на локалната самоупрва од денеска па се до 17- ти ноември ќе може да аплицираат за добивање на финансиска поддршка од „Програмата за рурален развој“,  поточно за „Мерката 124 Инвестиции во инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште “, односно реконструкција или пробивање на пристапни патишта до земјоделско земјиште. Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски информираше дека  &bdqu...

Прочитај повеќе >

Нови 20 милиони евра за изградба на системите за наводнување Лисиче и Јужновардарска долина трета фаза

17.10.2018

Владата на вчерашната седница донесе одлука за пренамена на средства од Програмата за енергетска ефикасност и обновливи енергии, а кои ќе се искористат за финансирање на проекти од областа на наводнување кои ги спроведува Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство. Станува збор за финансиски средства по основ на доделен заем од Владата на Сојузна Република Германија, односно германската кредитна развојна банка KfW. Се работи за средства во износ од  20 милиони евра кои МЗШВ...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици