Арјанит Хоџа

 

Дата на раѓање: 18.10.1986, Ресен

Националност: Албанец

Брачен статус: Женет ,татко на 3 деца

Дипломиран на факултетот за Бизнис Администрација во Универзитетот на Југоисточна Европа – Тетово во 2008 год.

Од 2009 основач и управител на приватна компанија.

2018 – Избран за Генерален Секретар на политичка партија Движење БЕСА.

Активности:   

-                    Ноември 2003 до Април 2004 – кординатор на проект подржан од ОБСЕ.

-                    Октомври 2005 – Септември 2006 – Член на Европскиот Младински Парламент

-                    Април 2010-Мај 2010 – Дел од меѓународната програма за посета на САД – “IVLP European Young Leaders”

Мајчин јазик: албански

Течно зборува македонски и англиски јазик.


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици